x

Timo Ehrukainen, Porokylän Leipomo: “Tarvitsimme kumppanin, jolla on leveät harteet”

“Voin toki vartioida leipomon ovella varkaita odottaen”, vertaa Porokylän Leipomon IT-tuessa ja tuotannonsuunnittelussa työskentelevä Timo Ehrukainen ja jatkaa: “tai sitten voin hankkia valvontakameran”.

Porokyla_pienin

1983 perustetun Porokylän Leipomon toiminnan kannalta ensiarvoisen tärkeää on se, että laitteet ja niihin asennetut sovellukset toimivat ongelmitta. Teknologia on leivottu sisään kaikkiin tuotantoprosessin vaiheisiin, tilauksen vastaanotosta tuotteen tehtaalta lähtöön.

“Kaikki on aivan seis, mikäli joku osa prosessissa ei toimi, analogista varajärjestelmää ei ole”, Ehrukainen kertoo.

Laitteet ja järjestelmät ovat haavoittuvaisia ja kyberturvallisuuden tason korottamiseksi Porokylän Leipomon toimiston, myymälöiden ja tuotannon laitteisiin hankittiin Centero 365 Manager -palvelu. Ennen 365 Managerin käyttöönottoa laitehallintaa ja -valvontaa oli hoitanut pienempi palveluntarjoaja ja yksi työntekijä talon sisältä.

“Järjestelmämme kasvoi edelliselle palveluntarjoajalle liian suureksi, ja tarvitsimme kumppanin, jolla on leveät harteet”, valottaa Ehrukainen tilannetta, joka johti uuden yhteistyökumppanin etsimiseen.

Ehrukaisen mukaan ongelma oli, että järjestelmien jatkuvaa seurantaa ei ollut. Ongelmallista oli se, ettei mahdollisiin riskitilanteita kyetty ennakoimaan. Porokylän Leipomolla haluttiin ratkaisu, joka havaitsee poikkeamat järjestelmien toiminnassa mahdollistaen varhaisen puuttumisen riskeihin.

Yritys päätyi valitsemaan kumppanikseen Centeron sen tarjoaman kokonaisuuden vuoksi. Centerolla on varaa kasvattaa resurssejaan. Ratkaiseva tekijä oli myös mahdollisuus räätälöidä palvelu yrityksen omien tarpeiden mukaiseksi.

Microsoft 365 ja Microsoft Intune ovat juuri Centeron kovinta osaamisaluetta, joten Porokylän IT-puolen tukeminen on ollut meille todella luontevaa, ja yhteistyö heidän kanssaan on sujunut loistavissa merkeissä”, kertoo Centeron Lassi Myllyniemi.

Kehitystä ja kattavaa valvontaa

2018 alkaneen yhteistyön aikana on yrityksen kyberturvallisuutta ja järjestelmien toimivuutta kehitetty jatkuvasti Centeron asiantuntijoiden ohjauksen perusteella. Viimeisimpänä yksittäisenä kehitysideana Ehrukainen mainitsee sen, että enää yrityksen työntekijät eivät avaa työsähköpostejaan millä tahansa sähköpostiohjelmalla, sillä toiset ohjelmat ovat tietoturvallisempia kuin toiset.

Kun järjestelmän ja laitteiston hallintaa ja valvontaa on Centeron myötävaikutuksesta siirretty pilvipalveluihin, on Ehrukainen saanut huomattavan määrän aikaa muiden työtehtäviin. Sovelluksia ei tarvitse asentaa joka laitteeseen erikseen, kun asennukset tapahtuvat keskitetysti Microsoft Intune -ohjelmiston avulla.

Centero 365 Managerin käyttöönoton tuomista hyödyistä Ehrukainen mainitsee mahdollisuuden nopean yleiskuvan saamiseen.

Laitteisiin voidaan helposti lisätä uusia sovelluksia, ja Centeron kautta on saatu uusia ohjelmistoja käyttöön. Järjestelmän hallintapaneelista käyttäjä saa yleissilmäyksen järjestelmän sen hetkisestä tilanteesta, ja tämä ominaisuus saa Ehrukaiselta paljon kehuja.

“Sieltä näen nopeasti, pyörivätkö järjestelmän osaset vihreällä vai punaisella ja tiedän mihin puuttua.”


Porokylän Leipomo

  • Perustettu vuonna 1983.
  • Leipomot Nurmeksessa ja Lieksassa.
  • Liikevaihto vuonna 2020 18,1 miljoonaa euroa.
  • 140 työntekijää.
  • Yksi markkinajohtajista kotimaan gluteenittomien leipomotuotteiden markkinoilla.
  • Vuonna 2021 aloittanut viennin Eurooppaan.
  • Gluteenittomia O’Love-keksejä myydään Amazonin kautta Saksan markkinoille.

porokylanleipomo.fi

« Ossi Jormakka, Buildercom: “Halusimme nykyaikaistaa IT-infrastruktuuriamme”

Mateko Oy: Luotettavaa kumppania etsimässä »