x

Ossi Jormakka, Buildercom: “Halusimme nykyaikaistaa IT-infrastruktuuriamme”

Jyväskyläläinen Buildercom on vuodesta 2000 toimittanut kiinteistö- ja rakennusalan tiedonhallintapalveluita niin yrityksille kuin julkisille organisaatioillekin. Yrityksen liiketoiminnassa hyödynnetään digitaalisia alustoja kattavasti, ja Buildercom tekee paljon yhteistyötä Suomen valtion kanssa, joten kyberturvallisuusstandardien on oltava korkealla ja kehityksen kärjessä.

Kuva: Buildercom Oy

Kuva: Buildercom Oy

“Valtionhallinnon vaatimukset ovat olleet meidän toimintamme kehittämiselle eteenpäin vievä voima”, kertoo Buildercomin teknologiajohtaja ja tietoturvapäällikkö Ossi Jormakka.

Syvempää ymmärrystä IT-ympäristön hallinnasta

IT-talona Buildercomilla luonnollisesti on paljon osaamista järjestelmänhallinnasta omasta takaa. Yrityksessä kuitenkin haluttiin keskittää työntekijöiden resursseja muuhun kuin järjestelmän ylläpitoon ja kehittämiseen. Haussa oli kumppani, jolla olisi syvempi ymmärrys Microsoft Office 365- ja Azure-ympäristöjen kehittämisestä.

Lähes koko työuransa ohjelmistokehityksen parissa työskennellyt Jormakka kertoo myös IT-ympäristön jatkuvan kehittämisen olevan hänelle tärkeää. Mikäli yrityksen toimintaan tulee yllättäviä muutoksia, on keskeistä, että järjestelmää kehitetään jo ennalta ennakoimattomien tilanteiden varalta. Ratkaisu löytyi läheltä, sillä Centero on Buildercomin tapaan Jyväskylässä pääkonttoriaan pitävä yritys.

“Sellainen kehitysmyönteinen ajattelu meillä oli lähtökohtana”, valottaa Jormakka kumppanuussuhteen lähtökohtia ja jatkaa: “Halusimme IT-infrastruktuurimme olevan nykypäivän vaatimusten mukainen.”

Vuonna 2020 alkaneen globaalin pandemian myötä suuri määrä työntekijöitä jäi koteihinsa etätöihin, kun rajoitusten myötä tavanomainen toimistotyö ei enää ollut mahdollista. Etätyö oli tosin ollut osa Buildercomin arkea jo pitkään, ja työntekijöitä työskenteli päivittäin etänä myös ennen pandemiaa.

Esimerkiksi Jormakan yksikön työntekijät ovat sijoittuneet ympäri Suomea Oulusta Helsinkiin ja Turusta Kiuruvedelle. Tällöin sovellusten toiminnan ajantasaisuus ja järjestelmän toimivuuden alituinen kehittäminen on erittäin tärkeää.

“Etätyöskentely on tullut jäädäkseen”, Jormakka toteaa.

Asiantuntijuus, yhteistyö, joustavuus

Kehityksen kumppanina Centero saa Jormakalta vuolaita kiitoksia. Kehitys on kaiken aikaa tavoitteellista. On tärkeää, että kehityskohteet eivät jää vain havaintojen tasolle, vaan niihin myös tartutaan ja projektit viedään loppuun. Tästä Jormakka antaa Centerolle täydet pisteet.

“Olemme pystyneet tuomaan Buildercomille parempaa laitehallintaa Intunen avulla ja kehittämään sen myötä Microsoft 365-resursseihin ja tunnistautumiseen liittyvää tietoturvaa, zero trust -ajatteluun tukeutuen. Jatkuvan palvelun tarjoaminen asiakkaalle on ollut siihen avain”, toteaa Centeron Lassi Myllyniemi.

Jormakan mukaan Centeron kanssa käytävät kuukausittaiset palaverit ovat erityisesti hänen mieleensä. Centeron asiantuntijuus ja syvällinen ymmärrys Microsoft 365 -ympäristöstä tuottaa jatkuvasti uusia ideoita Centeron sisäisen IT-järjestelmän kehittämiseen

Buildercomin ja Centeron välillä on loistava yhteistyösuhde, ja kehittämisen tuloksena on työntekijän tarpeisiin vastaava vaivaton IT-ympäristö

“Meiltä saattaa tulla kaikenlaisia kysymyksiä ja huolenaiheita pöydälle ja Centero on reagoinut kysymyksiimme ja huoliimme erittäin joustavasti”, Jormakka sanoo.


Buildercom Oy

  • Perustettu vuonna 2000.
  • Konsernin liikevaihto vuonna 2020 tytäryhtiö Miragel mukaan lukien 6 miljoonaa euroa.
  • 33 työntekijää, kun mukaan lasketaan tytäryhtiö Miragel Oy:n henkilöstö.
  • Toimistot Jyväskylässä ja Helsingissä.

buildercom.fi

« Jenni Pelkonen, WorkPower: ”Suurimmat hyödyt ovat kustannustehokkuus sekä ohjelmistojen jatkuva ajantasaisuus”

Timo Ehrukainen, Porokylän Leipomo: “Tarvitsimme kumppanin, jolla on leveät harteet” »