x

Mateko Oy: Luotettavaa kumppania etsimässä

Mateko Oy on 25 vuoden ajan maahantuonut, myynyt, markkinoinut, vuokrannut ja huoltanut englantilaisen työkonevalmistaja JCB:n tuotteita Suomessa. Koko Suomessa toimivan yrityksen toiminnan sujuvuuden kannalta on elintärkeää, että laitteet ja ohjelmistot toimivat ja kyberturvallisuus on korkealla tasolla.

Kimmo Saartoala, Mateko Oy:n varatoimitusjohtaja.

“IT-laitteet, -järjestelmät ja -sovellukset ovat tukitoimintoja, joiden on määrä auttaa meidän varsinaisessa bisneksessämme, eli konekaupassa, varaosamyynnissä, huolto- ja korjaamotoiminnassa ja vuokraustoiminnassa”, kertoo Kimmo Saartoala, Mateko Oy:n varatoimitusjohtaja.

Centero 365 Manager on ollut Matekon toiminnan tukena vasta alle vuoden päivät, mutta jo nyt Saartoala huomaa palvelun selkeät hyödyt päivittäisessä työssään. Ennen Centeron mukaan tuloa Matekon laitteenhallinta oli hajanaisempaa.

Myyntityöhön keskittyvästä organisaatiosta IT-osaamista ei löytynyt omasta takaa, joten luontevaa oli löytää kumppani auttamaan haasteiden kanssa.

“Hajanainen laitehallinta aiheutti viivästyksiä laitteiden käyttöönotossa ja mahdollisia tietoturvauhkia sekä ylipäätään aikataulupaineita sitoessaan henkilöstöresursseja, joiden olisi pitänyt olla jossain muualla kuin IT-ongelmia ratkomassa”, Saartoala sanoo aiemmasta tilanteesta.

Matekon toiminnan filosofiaa määrittävä slogan on luotettava kumppani. Tämä oli myös ohjenuorana silloin, kun yritykselle etsittiin palveluiden tuottajaa. Kun Matekon laitteenhallintaan etsittiin tukea, oli valittavana muutama eri vaihtoehto. Yrityksessä todettin Centeron olevan kumppanitarjokkaista sopivin.

Ammattimaisuus vakuutti

Centeron palvelut nousivat joukosta esiin ammattimaisuutensa vuoksi. Saartoala kertoo Centeron ymmärtäneen Matekon toiminnan sen hetkisen tilannekuvan ja pystyi tarjoamaan oikein kohdennettuja palveluja. Centero tuottaa Matekolle laitteiden ja sovellusten hallinnan palveluita ja tarjoaa myös tukea itse laitehankinnoissa.

Sinä aikana, kun Centero 365 Manager on ollut yrityksessä käytössä, Kimmo Saartoala on huomannut, että laitteiden toimivuudesta tulee johdolle aiempaa vähemmän palautetta. Palvelun käyttöönottovaiheessa pieniä ongelmia vielä esiintyi, mutta niitä saatiin korjatuksi pikavauhtia.

“Centeron tukitoiminnot ovat hyvät, huomattavasti paremmat kuin aiemmilla palveluntarjoajilla”, Saartoala toteaa.

Tukitoimintojen on oltava näkymättömiä

IT-ratkaisut ovat vain tukemassa Matekon ydinliiketoimintaa. Saartoala sanoo laitteiden ja sovellusten toimivan parhaiten silloin, kun niiden toimintaa ei työntekijöiden keskuudessa ja asiakasrajapinnassa noteerata. Mitä vähemmän päivittäisessä operatiivisessa toiminnassa keskustellaan laitteiston toimivuudesta, sitä paremmin laitteet toimivat.

Microsoft 365 -paketin käyttäminen ja laitehallinta Microsoft Intunella ovat juuri sellaisia asioita, joissa asiantuntemuksemme on tuonut asiakkaalle lisäarvoa”, toteaa Centeron Lassi Myllyniemi.

Centeron säännöllinen yhteydenpito ja jatkuva kehitystyö auttavat tuon tavoitteen saavuttamisessa. Saartoala sanoo, että järjestelmän räätälöitävyys ja kehitys olivat tärkeitä asioita uutta kumppania valitessa.


Mateko Oy

  • Perustettu 1995 Jyväskylässä, nykyinen päätoimipaikka Pirkkalassa.
  • JCB:n koneiden maahantuonti, markkinointi-, myynti- ja huoltoyhtiö.
  • Pirkkalan lisäksi toimipisteet Espoossa, Mikkelissä, Oulussa, Seinäjoella ja Turussa.
  • Liikevaihto vuonna 2021 noin 30 miljoonaa euroa.
  • Yli 50 työntekijää.

www.mateko.fi

« Timo Ehrukainen, Porokylän Leipomo: “Tarvitsimme kumppanin, jolla on leveät harteet”