x

Microsoft Intune saa Mac OS X -tuen

Microsoft on julkaissut Microsoft Intune:n marraskuun 2015 päivityksen sisällön ja makealtahan tuo näyttää sekä maistuu. Kermana ja kirsikkana kakun päällä ovat varmasti odotettu Mac OS X -tuki sekä mahdollisuus määrittää mobiilisovellusten politiikoita ilman että laite on yhdistetty Intune-hallintaan.

Intune [love] Mac OS X

Nyt saadaan alati kasvava Mac OS X -konekanta myös hallinnan piiriin, kun laitteet voidaan ottaa keskitettyyn hallintaan Intunen avulla. Tässä vaiheessa Maceille saadaan vietyä perus tietoturva-asetukset, kuten salasanavaatimus, sekä ottaa käyttöön Apple Configurator -työkalulla tehtyjä määrityksiä. Monelle kuitenkin tässä vaiheessa se hyödyllisin juttu, on saada inventaario laitteista, jonka jälkeen varmasti jatkossa vielä parantuvat hallinta-asetukset ovat erittäin hyvä lisä. Toki Intunen raportit sisältää nyt myös Mac OS X -laitteet. Mac OS X -versio pitää olla vähintään versiota 10.9 (Mavericks).

Hallitut mobiilisovellukset

Android- ja iOS-laitteille on jo aikaisemmin voinut kohdistaa tietyille yrityksen dataa käsitteleville sovelluksille (kuten Office sovellukset, PDF-lukija, selain jne.) määrityksiä, jotka astuvat voimaan kun käyttäjä avaa tällaisen sovelluksen. Tämä ominaisuus on aikaisemmin vaatinut, että itse laite pitää olla liitetty Intunessa organisaation hallintaan. Nyt sama ominaisuus on käytettävissä vaikka laitetta ei olisi lainkaan liitetty organisaation Intune-hallintaan. Laite voi jopa olla jonkin toisen järjestelmän hallinnassa.

Tätä ominaisuutta voisi siis hyödyntää esimerkiksi siihen, että Microsoft Outlook sovelluksella (, joka tukee hallintapolitiikoita) ei voisi tallentaa liitetiedostoja kuin toiseen hallittuun sovellukseen ja että kaikki data mitä sovellukseen ladataan, pitää olla salattuna laitteella. Kaikki tämä kuitenkin siis niin, että itse laitetta ei tarvitse määrittää organisaation Intune-hallintaan.

Muut uudistukset

Lyhyesti listattuna muut uudistukset mitä uusi Intune versio tuo tullessaan:

  • Windows 10:n Edge -selainta voidaan hallita
  • Windows 10 -laitteiden sähköpostiprofiilien hallintaan uusia ominaisuuksia
  • Uusia määrityksiä laitteiden määritysvaatimuksiin (compliance policy), kuten vaatimus automaattisille päivityksille Windows-alustalla
  • Ehdollisen pääsyn määritykset voi nyt kohdistaa kaikille käyttäjille tai alustoille ilman, että pitää tehdä käyttäjäryhmää tai valita erikseen tuetut alustat
  • Intune-portaalin käyttö vaatii jatkossa lisenssin myös ylläpitäjiltä, mutta uutena ominaisuutena käyttäjät voivat resetoida laitteen salasanan omatoimisessti itsepalveluna

Mitä tulossa

Windows 10 -alustan Enterprise Data Protection (EDP) -tuki on tällä hetkellä testissä joukolla asiakkaita, joten piakkoin tämäkin on varmasti kaikkien käytössä. Lisää infoa mitä EDP:llä voidaan tehdä löytyy täältä.

« Office 2016 tulee – Mitä minun täytyy Office 365 -asiakkaana tietää?

Vuoden 2016 ensimmäinen ominaisuuspäivitys Intuneen on julkaistu! »